Järventaus | Dluzewski

(SWE)

ENG


‘The earth so black beneath my feet, the heavens are my ceiling’

The Swedish folk duo JÄRVENTAUS | DLUZEWSKI is releasing their debut album on Mad King Productions during fall 2018.

Stories from the contemplative roots and the words one does not want to recognise. They remind you of sorrow and despondency, but at the same time they are words you long for; Hope, warmth and a sense of security.

The duo JÄRVENTAUS | DLUZEWSKI creates a world where the music, in it’s simplicity, speaks for itself. The roots from the northernmost part of Sweden, Norrbotten, is clearly heard throughout the music; both the newly written and the traditional. The sounds brings you to times long gone and present time as well as awakens a longing for what awaits.

SWE


‘Jorden svart under mina fötter, taket det är himmelen’

Folkmusikduon JÄRVENTAUS | DLUZEWSKI släpper sin debutskiva på Mad King Productions hösten 2018.

Berättandet, betraktandet, rötterna och orden som en egentligen inte vill känna igen sig i. De talar om vemod och misströstan, men också om orden man längtar efter; hoppet, värmen och tryggheten.

JÄRVENTAUS | DLUZEWSKI skapar tillsammans ett rum där musiken i sin enkelhet får tala för sig själv. Rötterna från Norrbotten hörs tydligt i både text och musik där de influerar stämningen genom både det nyskrivna och det ärvda. Tonerna tar med dig till minnen från förr, till livet vi lever nu och en längtan om vad som ska komma tränger igenom.


Line up:
Maria Järventaus – vocals
Gabbi Dluzewski – mandolin, swedish bosoki


Discography:
2018 – Jorden Svart

pressbildjsv

Music:

VIDEOS:


SOCIAL:

Facebook

Instagram

Soundcloud

Media:

Stageplot